Pasje vroči dnevi in poletna nega psov - Pasji salon Toutou

Posted by | April 27, 2014 | Nasveti | No Comments

S prihodom najsvetlejše zvezde Siriusa oziroma Pasje zvezde na naše poletno nebo se pričnejo pasji dnevi, ki so običajno tudi najbolj vroči. V tem obdobju se vsi radi odpravimo kam na počitnice in preživimo čim več časa zunaj. Naši pasji prijatelji nas seveda ob tem vedno spremljajo. Nikdar ne smemo pozabiti na dobro počutje našega kosmatinca, ob visokih poletnih temperaturah je negi in počutju psov potrebno posvetiti še več časa in pozornosti. Poskrbimo, da bodo v ˝svojih˝ pasji dnevih, poleg nas, uživali tudi naši štirinožni prijatelji.

V vročih poletnih dneh se ljudje pred soncem zaščitimo s kremo, našim psom pa ni potrebno iti po zaščito v trgovino, saj je za to poskrbela že mati narava. Pse pred nevarnimi sončnimi UV žarki ščiti njihova dlaka, ki žarke odbija, pse varuje pred vročino ter jih obenem tudi hladi, saj izolira telo.

Vsaka pasma zahteva svojevrstno nego. Dolgodlake pse se poleti ne sme popolnoma pobriti, saj se s tem lahko naredi več škode kot koristi – pse sonce namreč opeče, koža pa se izsuši. Pri psih z redko in/ali belo dlako je nevarnost opeklin in izsušene kože še večja, zato je priporočeno, da se jih ne pobrije in da se ne zadržujejo dalj časa na soncu.

Poleti je potrebno redno krtačiti predvsem pse z daljšo dlako, s čimer seizognemo nastanku vozlov. V zavozlani dlaki se namreč zadržujeta toplota in vlaga, kar lahko povzroči razdraženost, srbečico in vnetje kože. Psi, ki imajo dvojni kožuh s podlanko, poleti še težje prenašajo vročino. Tem psom je potrebno odstraniti odmrlo podlanko, s čimer se omogoči boljše kroženje zraka skozi zunanji sloj dlake. Zunanja dlaka psa še vedno ščiti pred soncem in opeklinami ter psa hladi. Redno negovanje in kopanje zmanjša nevarnost, da pes dobi nadležne in nevarne klope in bolhe. V zavozlani dlaki lastnik težje odkrije morebitne klope, taka dlaka pa je tudi idealna za leglo bolh.

Ne smemo pozabiti na pasje tačke in blazinice, kot tudi ne na njihova ušesa. Predolgo dlako na tačkah se mora striči, da se dlaka na njih ne zavozla in se v njo ne ujamejo moteči tujki, ki dražijo ali poškodujejo kožo in blazinice. Predvsem je potrebno poleti mazati blazinice s primerno kremo, saj se zaradi visokih temperatur in suhega ozračja lahko hitro izsušijo in razpokajo. Ker naši kosmatinci ne nosijo japonk ali kakšne druge obutve, ki bi jim dodatno ščitila blazinice, bodimo pozorni, da se ne zadržujejo predolgo na vročem asfaltu ali pesku. Pasja ušeska se mora poleti še bolj redno čistiti kot običajno. Voda, umazanija in delci rastlin – vse to se znajde v ušesnem kanalu in lahko povzroči resno vnetje in infekcijo.

Pasji negovalci se zavedamo, da se lastniki psov poleti radi odločijo za britje dlake zaradi enostavnejše nege, vročine in ugodje psa, a to ni primerno za vse pasme. Zato je poleti priporočen obisk pri profesionalnem pasjem negovalcu. V pasjem salonu Toutou vam lahko svetujemo in uredimo vašega kosmatinca tako, da boste zadovoljni vi in vaš kuža, ki mu bomo skupaj zagotovili olajšanje pred vročino in obenem zaščito pred soncem.

 

Obiščite naš pasji salon Toutou, da kužkom uredimo poletno pričesko, s katero se bodo bolje počutili in z vami uživali v vročih poletnih dneh.

 

Vabljeni vsi v pasji salon Toutou, da skupaj razvajamo razvajene!

Leave a Reply

Your email address will not be published.