Moja prva krtača - Pasji salon TouTou

Posted by | March 01, 2015 | Nasveti | 4 Comments

Pasji mladički v začetku svojega življenja radi raziskujejo in spoznavajo okolico, ob čemer pridejo do novih vtisov, ki so lahko za njih pozitivni ali negativni. Določeni dogodki jih lahko zaznamujejo za celo življenje. Prva nega mladička je zato za kužka zelo pomemben dogodek, saj se ob pravilnem pristopu vaš novi prijateljček nege kmalu navadi in zanj to postane prijetna izkušnja.

Ne glede na pasmo vsak pes potrebuje nego. Mladička je potrebno že zgodaj naučiti, da voda, brisača in krtača niso njegovi sovražniki in se mu negovanja ni potrebno bati. V prihodnosti bo tako negovanje za vas ali za pasjega frizerja veliko lažje, predvsem bo umirjeno in ne bo stresno za vašega kužka.

Mnogo lastnikov se za prvi obisk v pasjem salonu odloči prepozno. Najbolj primerna starost mladička za obisk pri profesionalnem pasjem negovalcu je okoli 4 mesece oziroma po tem, ko je prejel vse injekcije za psičke.

V pasjem salonu Toutou posvečamo posebno pozornost negi naših mladih pasjih strank. Prva nega poteka z veliko ljubezni, pozornosti, sproščenosti in potrpežljivosti ter je namenjena predvsem spoznavanju kužka z novim okoljem in z negovalnimi pripomočki.

Lastnike  seznanimo kako naj poteka negovanje kožuščkov in nekaterih bolj delikatnih predelov, kot so ušeska, oči in tačke malih kosmatinčkov.

Krajšanje krempljev zahteva veliko preciznosti, da se ne zastriže v živec v kremplju, kar bi mladička zabolelo in ga zelo prestrašilo.

Dolgodlakim psičkom se lahko dlaka hitro zavozla, razvozlavanje pa je ob nepravilnem pristopu in uporabi napačnih pripomočkov za mlade kužke boleče in stresno, ta neprijetna izkušnja pa bi jih zaznamovala s strahom pred negovanjem.

Pri striženju moramo biti še posebej previdni in potrpežljivi, saj so pasji mladički med nego razigrani in živahni, kot pač vsa mlada bitja.

V pasjem salonu Toutou ob prvem srečanju in prvi negi mladičke seznanimo s krtačo ter jih nežno razčešemo in jim odstranimo podlanko, če je to potrebno. Pomembno je, da v pasjem salonu z mladičkom vzpostavimo primeren odnos in se nas in novega okolja navadi. Ob naslednjem obisku se nas psiček razveseli in se vrne v poznano okolje, kjer mu ni bilo prav nič hudega.

Vabimo vse lastnike mladičkov naj nas obiščejo v pasjem salonu Toutou, kjer vam lahko svetujemo in vas seznanimo z uporabo primernih pripomočkov in kozmetike za negovanje mladičkov ali skupaj poskrbimo za prijetno izkušnjo vašega mladička ob prvem obisku pri nas.

 

Vabljeni vsi v pasji salon Toutou, da skupaj razvajamo razvajene!

4 Comments

 • mirjana says:

  Zdravo, zanima me tocno kaj zajema celotna nega mladicka?

  Hvala in lp

  • TouTou says:

   Celotna nega mladička zajema vse, kar zajema običajna celotna nega (kopanje, krtačenje, striženje, kremplji…), le da je prilagojena starosti in potrpežljivosti mladička. Namen je predvsem spoznati mladička z nego, pripomočki, novim okoljem in pasjim frizerjem. Več si lahko preberete v našem članku.

 • Vesna says:

  Pozdravljeni, zanima me cena nege mladička s popustom? Hvala in lep pozdrav

  • TouTou says:

   Pozdravljeni,
   Cena celotne nege mladička je odvisna od velikosti vašega kužka. Cena za malega kužka znaša 17,50 €. Ostale cene si poglejte na naš cenik in odštejte 50% popust glede na velikost kužka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.