Zimsko veselje in pasje težave - Pasji salon Toutou

Posted by | April 27, 2014 | Nasveti | No Comments

Zimsko obdobje je čas ekstremnih vremenskih razmer, ki jih vaši zvesti spremljevalci kmalu občutijo. Negi naših kužkov moramo pozimi posvetiti veliko pozornosti in jo moramo jemati zelo resno, da lahko v tem hladnem in mokrem obdobju brezskrbno uživajo na sprehodih. Da si zimsko pasjo nego nekoliko olajšate, pridite v pasji salon Toutou v Ljubljani.

 

Zakaj obiskati pasji salon Toutou v zimskem času:

     Redno krtačenje in odstranjevanje odmrle dlake je pozimi izrednegapomena. V obdobju mrzlega in mokrega vremena se dolgodlakim psom dlaka oz. podlanka še hitreje zavozla in dolgo ostane mokra, koža pa ne diha in postane srbeča. Zavozlana, umazana in mokra dlaka psom nikakor ne služi kot izolacija pred mrazom in kmalu postane več kot le nadloga zaradi katere jih le še bolj zebe. Kar predstavljajte si, kako bi pozimi zunaj uživali v toplem volnenem puloverju pod katerim bi imeli neko mokro tekstilno katastrofo.

          Našim kužkom lahko nehote pozimi dlako zavozlamo tudi mi, lastniki. Po sprehodu po zasneženih poteh se dolgodlakim psom sneg hitro sprime na dlako v obliki mnogih majhnih kepic. Tak sprijet sneg je najlažje odstraniti pod mlačno vodo, dlako pa se nato posuši z brisačo in fenom. A ko sneg dalj časa vztraja, to pomeni vsakodnevni ritual kopanja in sušenja, ki lahko vodi do težav. Dlako se vsak dan suši z brisačo, le ta pa se tako hitro zavozla.

Našim zvestim prijateljem želimo narediti v zimskem času sprehode čim bolj prijetne in predvsem tople in suhe ter jih zato oblačimo v raznovrstna pasja oblačila. Te obleke so v glavnem oprijete in dolgodlakim kužkom hitro zavozlajo dlako. Kmalu se pojavijo tudi vozli, ki jih ni mogoče več enostavno odstraniti.

Zakaj je zavozlana dlaka pozimi za pse zelo nevarna in zakaj torej obiskati naš salon za pse Toutou pa ste že prebrali v prvi točki.

 

          Zimske razmere so lahko neizprosne do tačk in blazinic psov vseh pasem, saj si kužki pred sprehodom ne zaščitijo svojih šapic s kakšnimi gojzerji. Zaradi mraza in solnega posipa so blazinice kaj kmalu presuhe in razpokajo, dež ali sneg pa povzročita, da se dlaka med blazinicami zavozla.Blazinice je torej potrebno mazati s primerno kremo, predolgo dlako na tačkah in med blazinicami pa skrtačiti in postriči. Tačke po sprehodu vedno operite, da odstranite sol, tujke in umazanijo, nato pa jih dobro posušite.

            Vaših štirinožnih kosmatincev pozimi ni potrebno preveč striči, vseeno pa se jim dlako lahko nekoliko skrajša. Za primerno zimsko pričesko v pasjem salonu poskrbimo mi, pri čemer se najprej pogovorimo z vami in upoštevamo vse vaše želje. Nega bo za vas tako enostavnejša, vaš kuža pa bo lahko z vami bolj užival v zimskem veselju, ko se bo igral in tekel po snegu ter ne bo takoj postal skupek majhnih kepic na štirih šapicah.

    Čez celo leto, tako kratkodlaki kot dolgodlaki psi, potrebujejo občasnokopanje. Pozimi to pri dolgodlakih kužkih predstavlja problem, saj je potrebnega veliko časa, da jim dlako posušimo. Pri nizkih zimskih temperaturah moramo naše kužke namreč dobro sfenati, da je njihova dlaka popolnoma suha, da se zunaj ne bi prehladili. Priporočamo, da se kužke po kopanju in fenanju zadrži še nekaj časa v toplih notranjih prostorih, da se malo ohladijo. V pasjem salonu Toutou pasje kosmatince okopamo s primernimi naravnimi šamponi in balzami, nato jih hitro in temeljito posušimo z močnim fenom. Tako so zunaj popolnoma suhi, poleg tega pa je njihov kožušček čist, dišeč in mehak in zelo primeren, da se doma kuža ohladi na kakšnem udobnem kavču.

           

Svetujemo vam, da vašemu štirinožnemu kosmatemu prijatelju privoščite celotno nego, ki vključuje:

   nego tačk in striženje krempljev

   kopanje in sušenje

   nego uči in ušes

   krtačenje in razvozlavenje

   striženje

   po potrebi praznjenje analnih vrečk

Po končani celotni negi bo vaš kosmati prijatelj popolnoma urejen od smrčka do repa ter od glave do krempljev. Potrudili se bomo, kot se le moremo, da boste zadovoljni vi, vaš kuža pa se bo dobro počutil in bo vesel, ko bo odšel urejen iz salona novim zimskim dogodivščinam naproti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.